
Ștefan Popescu se numără printre cei patru jurați de la Chefi la cuțite, sezonul 13.
Mic dejun
- 2 lingurite ulei
- 1 lingurita
mustar,
- piper,
- sare
- zeama de
lamaie
- 1 bucata
bagheta
- 40g
cascaval
- 40g Unt
- 3 oua
- patrunjel
- felii sunca presata
- salata verde
- 8bucati rosii cherry
Pentru inceput, prepara sosul vinegreta: pune intr-un bol uleiul, mierea,
mustarul, piperul, sarea si zeama de lamaie.
Amesteca bine cu o lingurita si gata sosul vinegreta.
Taie bagheta in patru si aseaza feliile de bagheta cu miezul in sus, intr-o
tava tapetata cu hartie de copt.
Unge fiecare felie cu putin unt, pune cate 2 felii de cascaval pe 2 dintre feliile de bagheta .
Dam la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 200°C, pana se rumenesc putin si cascavalul se topeste.
Apoi, prepara scrobul de oua care trebuie sa fie cremos.
Pune untul intr-o tigaie si cand se topeste, adauga ouale batute(cu ajutorul unei furculite) si amesteca la foc mediu spre mic.
Cand ouale sunt gata (nu rumenite), dar cremoase, asezoneaza cu sare, piper si
adauga patrunjelul tocat.
Scoate baghetele din cuptor si incepe sa asamblezi sandwich-urile.
Distribuie in mod egal scrobul pe baghetele unse cu unt (nu cele pe care s-au
pus feliile de cascaval , apoi adauga 3 felii de sunca pe fiecare, frunze de
salata,rosii si cateva lingurite de vinegreta apoiune bagheta unsa cu unt si cu
cascaval peste bagheta pregatita mai devreme si gata sandwich-ul.
Poti servi
asa sau il poti taia in doua.
Un mic-dejun satios si sanatos
E gata de cuptor in mai putin de 5minute si foarte usor de personalizat in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana.
Ingrediente
E gata de cuptor in mai putin de 5minute si foarte usor de personalizat in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana.
Ingrediente
- 2 bucati banane
- 200g fulgi de ovaz
- 500 ml lapte
- 100g unt de arahide
- 0,5 pastaie de vanilie
- Capsuni
- Afine
- 2 linguri fulgi de ciocolata
- Sirop de artar
Aseaza bananele in tava si striveste-le cu furculita.
Amesteca foarte bine.
Pune deasupra fructele, fulgii de ciocolata, fistic.
Coace 20-25 minute sau pana linchidul e complat absorbit de fulgii de ovaz.
Lasa sa se racoreasca putin, apoi poti felia si servi alaturi de sirop de artar.
Omleta la cuptor
Omleta la cuptor se pregateste rapid, poti folosi orice ingrediente ai la indemana si este o modalitate excelenta de a evita risipa alimentara.
Ai o jumatate de ardei ramas in frigider? Este perfect in omleta! Mai ai o
bucatica de branza care nu iti ajunge pentru alta reteta sau gratar de pui
ramas de la cina de ieri? Sunt perfecte in omleta la cuptor!
- 8 oua
- 200g bacon cubulete
- 1 bucata ardei gras verde
- Ceapa verde
- 4 catei usturoi
- 200g branza
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt sau spray non stick o tava de 15x15 cm.
Intr-un bol incapator bate ouale, smantana dulce, condimentele. Omogenizeaza
bine.
Adauga ceapa verde taiata rondele, ardeiul gras taiat cubulete, mozzarela,
usturoiul.
Toarna omleta in tava, coace 20-25 minute, dupa care acopera tava cu folie de
aluminiu si mai coace alte 10 minute. Lasa sa se racoreasca putin, apoi o poti
felia.
Omleta la cuptor este gata.
Omleta la cuptor este minunata imediat ce o scoti din cuptor, dar la fel de delicioasa este si rece. Poate fi luata la pachet, ca o gustare
Ou posat
ingrediente
Intr-o oala se pune apa la fiert si se
adauga sare otet cand a dat
in clocot.
Indeparteaza oala de pe aragaz si amesteca apa cu o lingura, creand un vartej.
Sparge oul intr-un castron mic si pune-l usor in apa, in centrul vartejului.
Lasa-l in apa timp de 2-4 minute si cand e gata serveste-l pe o felie de toast.
Crema de telemea
Un mic dejun de vara, racoritor si usor de pregatit.
Crema de telemea rezista foarte bine cateva zile bune la frigider si o poti folosi pentru a umple ardei, tortilla, rulouri din salata verde.
Poti folosi orice branza telemea este pe gustul tau (de vaca, oaie, capra) dar si branza feta sau o branza cremoasa.
Ingrediente
- o bucata ceapa rosie
- 10 - 12 ardei capia (mini)
- 4 oua
- Sare
- 400g branza(telemea)
- 250g branza mascarpone
- 100g sunca Praga
- Piper
Spala foarte bine ardeii, taie-i pe jumatate, indeparteaza cotorul si nervurile cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
Taie ceapa foarte marunt.
Taie sunca in cubulete mici.
Intr-un bol incapator pune mascarpone, care e ideal sa fie la temperatura camerei.
Adauga telemeaua data pe razatoare, ceapa, sunca. Amesteca bine cu mixerul,condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Umple ardeii cu crema de telemea si da-l la rece 10-15 minute inainte de servire.
Pizza pentru mic dejun cu spanac
Ingrediente
Salata de cartofi copti cu masline
Salata de
cartofi copti cu masline este foarte aromata si gustoasa.
Se prepara rapid
si este satioasa.
Ingrediente:
• 400 grame cartofi mici
• 300 grame rosii mici
• 1 ceapa rosie
tocata
• 15 masline taiate pe
jumatate
• patrunjel
tocat
• 30 grame branza
feta
• 10 ml suc de
lamaie
• 10 ml otet
balsamic
• 10 grame
mustar
• 1 catel de
usturoi
• oregano
• sare
• piper.
Incinge cuptorul la
180 de grade.
Tapeteaza o tava cu
folie de aluminiu si stropeste cu ulei de masline.
Taie cartofii pe
jumatate si aseaza-i in tava.
Stropeste cu ulei de
masline si asezoneaza cu sare si piper
Amesteca bine si da
apoi la cuptor, pentru 20 de minute.
Intr-un bol amesteca
uleiul de masline, sucul de lamaie, otetul balsamic, mustarul, usturoiul si
oregano. Asezoneaza cu sare si piper.
Cand cartofii sunt
gata, aseaza-i intr-un bol.
Adauga rosiile taiate pe
jumatate, maslinele, ceapa rosie, patrunjelul si branza feta. Toarna deasupra
sosul si amesteca.
Salata de cartofi
copti cu masline se serveste ca atare
Salata-asortata-de-vara
SALATA50g,
ARDEI 45g,
CEAPA,ULEI,OTET,MARAR,SARE,PIPER,
0.05 kcal 0.2 kJ 0.42 proteine 1 lipide 1.25 glucide 0.01 acizigrasisaturati 3.85 glucide 0.1 g sare
Cartofi noi cu usturoi
și rozmarin, la cuptor
Ingrediente

·
2- 4 căței de
usturoi
·
2-3 rămurele de
rozmarin
·
30 ml. ulei de
măsline
·
sare și piper după gust
1. După ce am curățat/spălat bine și zvântat cartofii,
desprindem frunzele de rozmarin de pe tulpină. Le tocăm mărunt. Eu am păstrat
și câteva rămurele mici, pe care le-am pus pe deasupra când am dat cartofii la
cuptor. Curățăm usturoiul și îl feliem în lamele fine sau îl zdrobim, dacă
preferați. Tot acum putem porni și cuptorul, fixându-l la 200°C sau 190°C cu
ventilație.
2. E important să tăiem cartofii în bucăți egale. Astfel,
ei se vor pătrunde în același timp în timpul gătirii. Nu vom ajunge în situația
de a avea cartofi rumeni și bine gătiți amestecați cu bucățile mai mari rămase
crude. Așadar, cartofii mici se lasă întregi, cei mai mărișori se taie în jumătăți,
cei mari în 6-8 bucăți. Volumul bucăților de cartofi trebuie să fie aproximativ
egal.
3. Alegem un vas potrivit pentru cuptor, adăugăm
usturoiul și rozmarinul. Turnăm pe deasupra uleiul de măsline.
4. Asezonăm din belșug cu sare și piper. Nu vă zgârciți
cu asezonarea, cartofii au nevoie de sare pentru că altfel vor fi fazi.
Amestecăm bine de tot, așa încât aromele și uleiul să ajungă pe fiecare
bucățică.
5. Dăm cartofii în cuptorul deja încins la 200°C sau
190°C cu ventilație, unde vor rămâne preț de 35 – 45 de minute. În funcție de
mărimea bucăților, dar și de soiul cartofilor, unii se gătesc mai greu decât
alții. La jumătatea timpului de gătire, eu am amestecat o dată cu spatula,
aducând la suprafață bucățile de cartofi de la fundul vasului apoi i-am lăsat
să se coacă în continuare.
6. După exact 43 de minute, cartofii noi cu rozmarin și
usturoi au fost fragezi și moi în interior, rumeni și crocanți la exterior și
absolut delicioși.
ingrediente
- 2 piept de pui
- piper proaspat macinat
- 2 felii sunca presata
- 2 felii cascaval afumat
- 1 lingura faina
- 1 lingura pesmet auriu
- ulei pentru prajit
Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan.
Se presara sare si
piper proaspat macinat pe ea.
Se aseaza feliile de
sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se ruleaza catre mijloc,
din ambele parti. Se fixeaza ruloul cu scobitori si se presara sare si piper
proaspat macinat pe el.
Ruloul de carne se tavaleste prin faina, apoi se da prin ou batut si prin pesmet. Se prajeste in baie de ulei la foc mic, pe ambele parti.
Se scoate pe un prosop
absorbant si se elimina, cu mare grija, scobitorile.
Slanina fiarta cu
usturoi si boia
Ingrediente:
- 2 l de apa
- slanina – gusa – aprox 1.5 kg
- 1 capatana mare usturoi
- 3 frunze dafin
- 1 lingura boabe piper
- 1-2 boabe ienibahar
- boia dulce de ardei
- 1 lingura ulei
Punem la fiert, la foc
mic, bucata de slanina in apa cu sare (la 2 l de apa punem 1 lingura varfuita
de sare) cat sa fie cu 2 degete peste aceasta, frunze dafin, boabe de piper si
ienibahar
In loc de apa simpla
cu sare putem sa punem zeama acra de varza si sare foarte putina – in functie
de cat de sarata este zeama.
Slanina o lasam bucata
foarte mare sau o taiem in bucati mari si o fierbem in jur de 30-50 minute (in
functie de marimea si grosimea bucatii de slanina).
Vom sti ca este fiarta
daca furculita intra si iese usor din aceasta. O scoatem si o lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit putin frecam slanina fiarta cu restul de usturoi pisat si amestecat cu putin
ulei, si putina sare, acoperind uniform bucata de slanina.
Dupa cateva ore
(doua-trei) indepartam usturoiul de pe slanina cu un cutit, apoi pudram cu boia
dulce din belsug, o frecam bine si o punem intre doua funduri de lemn, cu o
greutate peste aceasta.
Slanina fiarta cu
usturoi si boia va fi pastrata la rece
Aperitiv Tortilla
- 200 gr salam de vara
- 400 gr cartofi
- 6 oua
- 1 lingurita vegeta
- piper dupa gust
- 50 ml lapte
- 2 linguri ulei de masline
Intr-o tigaie punem la prajit salamul taiat cubulete impreuna cu uleiul de masline si amestecam
Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert cu putina sare.
Spargem ouale si le batem bine, adaugam laptele, vegeta si piperul, apoi punem salamul prajit peste
ouale batute.
Adaugam cartofii fierti si amestecam bine compozitia, o punem in tigaie si amestecam
bine pentru a nu ramane compozitia cruda la mijloc
Cand este bine
inchegata omleta se rastoarna pe o farfurie mare si se pune din nou in tigaie
si pe partea cealalta.
Se lasa cateva minute
sa se coaca, apoi se rastoarna pe platou. Daca este frumos rumenita, atunci
este gata.
Se serveste calda cu
felii de rosii.
Chiftele vegetariene
din 2 ingrediente
REȚETĂ
1
INGREDIENTE
·
400 g
cartofi,
·
100 g
amidon,
·
mărar
uscat,
·
ardei
roșu,
·
sare și
condimente.
·
500 g
cartofi,
·
250 ml
apă,
·
80 g
unt/margarină,
·
120 g
făină,
·
2 ouă.
Veți mai avea
nevoie de puțină sare și nucșoară rasă sau alte condimente după gust, precum și
ulei pentru prăjit.
Spălați cartofii,
curățați-i și tăiați-i în bucăți aproximativ egale, apoi fierbeți-i în apă ușor
sărată timp de 30 de minute. Paseazăți-i pentru a obține piure, apoi adăugați
amidonul.
Amestecați cu o
lingură sau o furculiță până când obțineți o compoziție omogenă ca un aluat.
Luați imediat din compoziție cu o lingură și folosind palmele unse cu puțină
grăsime, formați chifteluțe. Într-o tigaie largă, turnați ulei cu o adâncime de
1,5-2 cm și încălziți-l la o temperatură moderată.
Drob din organe de miel
Pentru acest drob din organe de miel am folosit doua
seturi de organe, putin peste 2 kg.
Spalati-le bine de sange si puneti-le la fiert.
Eu tai inima in sferturi pentru ca fierbe mai greu si las
restul organelor intregi pentru ca fierb mai repede.
Le pun apoi la fiert si le las pana cand sunt gata.
Ficatul fierbe cel mai repede, apoi plamanul. Daca ficatul este gata inaintea
celorlalte organe, scoateti-l si lasati-l la racit. Le pueti scoate apoi si pe
restul.
Daca doriti sa scurtati timpul de fierbere, le fierbeti
pentru 10 minute in oala sub presiune.
Pentru a prepara compozitia acestui drob din organe de
miel incepeti prin a toca organele in bucatele.
Ceapa verede si usturoiul verde se calesc si ele si se
pun peste organe. Pentru aroma adaugam pastrunjel si marar din belsug.
Compozitia se leaga cu 8 oua crude si nu uitati sa
condimentati bine cu sare si piper. Pentru aspect puteti pune in mijlocul
compozitie cateva oua fierte.
Coaceti drobul pentru cam o ora sau pana cand compozitia
este bine inchegata.