Cartea noua: Dulciuri

Dulciuri


Rețete de prăjituri pentru diabetici
Da, e posibil să fie și bune, și dulci, și sănătoase și aspectuoase, și totuși să nu îți crească glicemia până la cer! Iată ce îți recomandăm!
Cafeaua e un răsfăț care nu ține cont de concentrația zahărului din sânge și care ne face viața mai frumoasă dimineață cu dimineață. Dacă o adori, descoperă o rețetă de tartă cu cafea magică în rândurile de mai jos!
Ingrediente:
  • 4 gălbenușuri
  • 8 albușuri
  • 1 cană de apă fierbinte
  • lapte degresat
  • ½ cană de amidon de porumb
  • 2 linguri de cafea solubilă
  • 2 linguri de îndulcitor pentru diabetici (30 g)
Începe prin a dizolva amidonul de porumb în laptele degresat.
Bate ouăle cu îndulcitorul și insistă până ce vei obține un preparat omogen.
Include în mix laptele cu amidonul de porumb, treptat, apoi adaugă cafeaua și apa.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Toarnă amestecul în forme de budincă.
Deasupra unui vas cu apă, coace la bain marie tartele cu cafea pentru diabetici.
După ce s-au răcit, detașează tartele din forme.
Pune la frigider timp de aproximativ 2 ore și servește cu conștiința împăcată.

Negresă pentru diabetici
Negresa este unul dintre deliciile noastre de suflet și tare ne-am mai bucurat când am aflat că există o rețetă special concepută pentru diabetici. Avem pentru tine o recomandare de negresă de ciocolată keto, fără gluten și fără zahăr, o tentație low carb care ține la siluetă și la glicemie. Nici nu o să îți dai seama de diferență!
Ingrediente
  • ½ cană de cană de făină de cocos 
  • ¼ cană de iaurt grecesc
  • 1 linguriță de esență de vanilie  
  • ½ cană de cacao
  • ½ cană de ștevie
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ cană de fulgi de ciocolată fără zahăr
  • ½ cană de nuci mărunțite
Modalitate de preparare:
Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează cu hârtie de copt și unt o tavă de aproximativ 20 de cm.
Amestecă apa, uleiul, iaurtul, esența de vanilie și pudra de semințe de in și lasă să se așeze timp de 15 minute, pentru a facilita reacțiile chimice ce au loc datorită semințelor de in.
După ce compoziția s-a îngroșat, adaugă făina, cacaua, ștevia, bicarbonatul de sodiu și sarea și amestecă până ce obții un preparat uniform.
Este momentul să incluzi fulgii de ciocolată și nucile. Poți păstra niște fulgi de ciocolată pentru la pasul următor.
Toarnă compoziția în tava tapetată și nivelează cu o lingură sau cu o spatulă. Acum poți include și fulgii de ciocolată rămași, la suprafața prăjiturii pentru diabetici.
Pune la copt timp de 15-18 minute. Înainte de a servi, este recomandat să ții negresa la frigider timp de minimum 3 ore (ideal peste noapte), pentru ca prăjitura pentru diabetici să deprindă acea textură decadent de moale care ne place atât.

Pască tradițională cu brânză. >  https://farainsulina.blogspot.com/p/dulciuri_23.html

Ingrediente
Pentru aluat:

·       400 gr de făină

·       5 gr de drojdie proaspătă

·       2 gălbenușuri

·       175 ml de lapte

·       125 gr de zahăr

·       25 gr de zahăr vanilat

·       100 ml de ulei

·       50 gr de unt

·       4 ml esență de vanilie

·       puțină sare.

Pentru umplutură:

·       750 gr de brânză proaspătă de vaci

·       150 gr brânză telemea sărată

·       100 gr de smântână

·       2 ouă întregi + 3 albușuri

·       100 gr de griș

·       100 gr de zahăr

·       3 plicuri de zahăr vanilat

·       100 gr de stafide

·       coaja rasă de la o lămâie

·       4 ml esență de vanilie

·       1 gălbenuș pentru uns aluatul de deasupra.

Pune drojdia sfărâmată într-un bol, adaugă o lingură de zahăr și amestecă-le până când se diluează. Adaugă 3-4 linguri de lapte cald și o lingură de făină și omogenizează bine amestecul de ingrediente. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă-l la loc cald, pentru a se activa drojdia.
Amestecă laptele cald cu restul de zahăr până când acesta se topește. Încălzește uleiul și topește untul în el. Creează o adâncitură la mijlocul făinii din vas. Pune acolo, mai întâi puțin lapte cald, pe care îl amesteci cu puțină făină să creezi o bază. Apoi adaugă gălbenușurile amestecate cu un praf de sare, esența și zahărul vanilat. Toarnă puțin din amestecul de ulei cu unt și adaugă maiaua de drojdie activată.
Amestecă toate aceste ingrediente cu făina din bol, în timp ce torni treptat laptele, alternând cu amestecul de ulei cu unt. Frământă aluatul, mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Frământă bine aluatul până când devine compact și nu se mai lipește de mâini.
Pune-l înapoi în bol, acoperă-l cu câteva ștergare și lasă-l la loc cald timp de 40-50 de minute sau până când își dublează volumul.
Pentru a preparaumplutura de brânză pune stafidele la hidratat în apă călduță, pentru 15-20 de minute. Amestecă brânzeturile cu zahărul, smântâna, coaja de lămâie și esența. Apoi adaugă ouăle și stafidele bine scurse. Adaugă și puțin griș pentru a absorbi lichidul lăsat de brânză.
După ce aluatul și-a dublat volumul, poți forma minunata pască tradițională cu brânză și stafide. Unge forma de copt cu ulei și presară făină. Apoi îmbracă cu 2/3 din aluat pereții interiori ai formei de copt și baza acesteia. Întinde compoziția de brânză cu stafide în interior.
Acoperă forma de copt cu un ștergar și las-o la loc cald timp de 15-20 de minute. Încălzește cuptorul la 165 de grade Celsius și pune forma de copt cu pască în cuptor pentru 15 minute.
Între timp, împletește aluatul oprit pentru a crea marginile și crucea de la pască.
Scoate pasca din cuptor, așază împletiturile pe margini și la mijloc, formând crucea. Unge-le cu gălbenuș de ou și pune din nou pasca la cuptor, până când aluatul de deasupra se rumenește frumos la suprafață.
Secționează delicioasa pască tradițională cu brânză și stafide doar după ce se răcește bine, pentru a deveni umplutura de brânză mai fermă.

 


Pandișpan pentru diabetici
Ai fi crezut că o rețetă de pandișpan fără zahăr sau orice fel de îndulcitori poate fi atât de gustoasă? Noi am descoperit una care îți va lăsa gura apă! Completăm cu drag lista de rețete de prăjituri pentru diabetici cu acest desert minunat și pentru prichindei!
Ingrediente:
  • 5 ouă
  • 4 linguri de făină albă
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 banană coaptă
  • ½ linguriță de pudră de vanilie
  • 200g de căpșuni
Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le pe acestea din urmă spumă.
După ce ai pasat cu furculița banana, amestec-o cu gălbenușurile și cu uleiul de cocos.
Mixează cele două compoziții, asigurându-te că le amesteci cu viteza cea mai mică de la mixer.
Include făina, alături de praful de copt și de vanilie și continuă să amesteci, de data aceasta cu o lingură, folosind mișcări circulare, generoase, de jos în sus, ca să obții un amestec cât mai aerat.
Tapetează o tavă de circa 20 de cm cu hârtie de copt și adaugă mixul în ea.
Decorează cu căpșunile tăiate mărunt.
Pune la cuptor, timp de o jumătate de oră sau până ce ai o minune de prăjitură pentru diabetici frumos rumenită.

Fursecuri cu nuci
Ingrediente 
  • Scorțișoară măcinată (după gust)
  • 250 g de brânză sărată
  • linguri de whisky (opțional)
  • 1 plic de gelatină
  • 1 lingură de stafide
  • 2 linguri de fulgi de ovăz (30 g)
  • 1 lingură de ștevie
  • 1 lingură de pudră de cacao fără zahăr
  • Modalitate de preparare:
Dacă ai optat pentru whiskey în această compoziție, începe prin a-l fierbe într-o cratiță timp de 1-2 minute.
Amestecă brânza ricotta, pudra de cacao, nucile, stafidele, scorțișoara și ștevia, cu drag și poftă de dulce.
Adaugă în acest mix whiskey-ul cald și apoi include gelatina, presărând-o pe deasupra.
Mixează toate ingredientele și lasă apoi compoziția deoparte.
umezește ușor tava și pune-o la congelator pentru circa 10 minute.
După ce e gata, adaugă și amestecul și pune-l la frigider pentru 3 ore.
Taie fursecurile în formele dorite: nu e așa că sunt magice?

Spumă de banane și zmeură
E bogată în proteine și minunată pentru diabetici, așa că nu ai motive să nu te bucuri de ea cât de des te poftește inima.
  • 2 albușuri de ouă pasteurizate
  • linguriță de ștevie
  • 55 g de banană congelată  
  • 50 g de zmeură congelată
  • fructe de pădure proaspete (opțional)
Amestecă albușurile și ștevia până ce obții o compoziție tare. Ține cont că fermitatea mixului e esențială pentru o spumă catifelată, așa că nu precupeți niciun efort.
Adaugă banana și zmeura. Mixează din nou până ce obții un preparat mătăsos și roz.
Servește cu fructe de pădure proaspete.

Prăjitură pentru diabetici cu mere
  • 2 ouă
  • 1/3 cană + 1 lingură de zahăr brun
  • 1 cană făină
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1/8 linguriță de sare
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • ¼ cană de lapte degresat
  • 2 mere medii mărunțite
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 de cm.
Bate ouăle cu zahărul brun (fără lingura suplimentară) până ce obții un amestec cremos.
Adaugă făina, bicarbonatul, sarea, scorțișoara și laptele și asigură-te că mixezi bine de tot
nclude în acest preparat deja ademenitor jumătate din cantitatea de mere.
Toarnă în tavă, nivelează și apoi adaugă și restul de mere, pentru decor. Presară pe deasupra și lingura de zahăr brun.
Coace pentru 30-35 de minute sau până ce prăjitura ta pentru diabetici trece testul scobitorii.
Servește cald, cu dragoste de viață.

Prăjituri pentru diabetici
  • 2 ouă mari
  • 6 linguri de unt nesărat
  • 1 cană de îndulcitor pentru diabetici
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 cană de lapte degresat
  • 1 lingură de oțet
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • 1 cană de cacao
  • ¾ cană de margarină
  • 1 linguriță de vanilie
  • 1 cană de sirop de arțar
Începe prin a amesteca oțetul cu laptele și lasă deoparte timp de 10 minute ca să se transforme în zer.
După ce a expirat acest interval, amestecă cu o lingură.
Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Amestecă făina, îndulcitorul, bicarbonatul, praful de copt și sarea până ce se omogenizează.
Într-un bol separat, bate ouăle spumă, adaugă untul topit și apoi mixează până ce ai o compoziție cremoasă.
Amestecă treptat cele două compoziții, începând cu o parte din mixul uscat și încheind tot cu el.
ontinuă cu vanilia.
Toarnă amestecul în tavă.
Coace pentru 30-40 de minute sau până ce treci testul scobitorii.
/lasă să se răcească în tavă, timp de 20 de minute.
Scoate preparatul din tavă și așteaptă să se răcească complet înainte de a-l tăia pe jumătate.
ntre timp, apucă-te să prepari crema de ciocolată. Pur și simplu amestecă toate ingredientele.
Așterne un strat de cremă între cele două părți de tort și cu restul decorează.
Nu mai trebuie să îți faci griji că nu poți consuma deserturi când te lupți cu glicemia! Aceste prăjituri pentru diabetici sunt pur și simplu minunat de bune și de sănătoase!