Cartea noua: Orlando-Zaharia

Orlando-Zaharia


  Orlando Zaharia, chef la restaurantul Pagaia, din Bucureşti

Raci cu 
un sos din pastă de wasabi
Ingrediente:
  • 2 felii de pâine
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 foaie de dafin
  • 10 boabe de piper
  • wasabi, după gust
  • 30 g cremă de brânză
  • 30 g iaurt
  • 30 ml supă de peşte
Speli racii în mai multe ape. 
Pui apă la fiert cu sare, usturoi şi cu foaia de dafin. Când clocoteşte, adaugi racii şi îi ţii 5 minute. 
Îi laşi să se răcească în apa în care au fiert, apoi scoţi carnea şi o pui în blender cu miezul de nuci, o felie de pâine şi cu uleiul. 
Păstrezi carnea şi cozile de la 2 raci, pentru decor.
Separat, faci un sos din pastă de wasabi, cremă de brânză, iaurt şi supă de peşte pe care le dai la blender. Prăjeşti felia de pâine rămasă. Pui pe-o farfurie sos de wasabi, felia de pâine prăjită peste care aşezi scordoleaua.
Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine
Wasabi este nelipsit de lângă sushi. Pasta verde, foarte iute și aromată, se îmbină perfect cu sosul de soia și cu ingredientele delicate de sushi.
Gustul de wasabi nu poate fi confundat cu nimic. Este iute și condimentat, însă nu la fel de picant ca un ardei iute. De obicei, se consumă cu sos de soia alături și ghimbir murat, iar cele trei au rolul de a amplifica aromele sushi.
De cele mai multe ori wasabi se consumă cu sushi, însă nu este singura sa întrebuințare. Datorită conținutului său de nutrienți are multiple beneficii și asupra sănătății.
                                          

 Macaroane la cuptor
ingrediente
-macaroane - 100 g-lapte
  
-ouă - 2 buc
-vanilie - 1/2 linguriță
zahăr - 60 g
Macaroanele se fierb, se scurg și se distribuie în boluri (10x5 cm).
Ouăle se bat.
Untul, zahărul și vanilia se adaugă în lapte.
Amestecul se pune scurt la foc mic, cât să se topească untul și zahărul.
Apoi se toarnă peste ouă și se amestecă.
Compoziția rezultată se toarnă peste macaroane. Se gătește la programul de coacere. Mai întâi, timp de 5 minute, la 185 de grade, apoi reduceți la 180 și mai lăsați macaroanele în air fryer 15 minute.

Supă rapidă de mazăre și mentă 
 Ingrediente 
• 1/2 porție (13 g) Formula 1 cu aromă de vanilie 
• 2 măsuri (12 g) Formula3 Pudră Proteică 
• 6 fire de ceapă verde, curățate 
• 300 g mazăre congelată 
• 800 ml supă fierbinte de legume 
• 1 lingură de frunze de mentă,tocate 
• Un vârf de sare și piper negru, pentru condimentare 

Pune ceapa verde și mazărea în blender. 
Toarnă supa fierbinte și adăugă menta tocată. 
Adaugă Formula 1 cu aromă de vanilie și Formula 3 PPP și amestecă bine până la omogenizare. 
Adăugă condimente după gust. 
Această supă este de asemenea delicioasă și dacă adaugi coriandru în loc de mentă și ½ de ardei iute verde, tocat.

Rețetă de gulaș de porc cu găluște 
ingrediente        
·         2 bucăți mari de ceapă 
·         2 bucăți de morcovi
·         1 bucată de păstârnac
·         1 linguriță de chimen
·         1 bucată de ardei kapia
·         1 legătură de pătrunjel verde
·         700 gr cotlet de porc
·         500 gr făină
·         5 ouă
·         1 lingură pastă de gulaș dulce
·         1 lingură pastă de gulaș picant
·         200 gr pastă de tomate, dulce
·         100 ml ulei de floarea soarelui
·         sare și piper, după gust
Se curăță legumele și se toacă cuburi, respectiv, se dau pe răzătoare. Tot în cuburi se toacă și carnea de porc.
Se pune ulei într-o oala la încins și se rumenește carnea de porc până se schimbă la culoare. Se condimentează cu sare și chimen și se amestecă bine pentru o rumenire uniformă.
Apoi, se transferă carnea în alt vas, iar în grăsimea din oală se adaugă ceapa tăiată cubulețe mici, ardeiul cubulețe mici, morcovi răzuiți, păstârnacul răzuit și se călesc ușor, presărate cu puțină sare.
Când legumele sunt pătrunse, se adaugă carnea și pasta de tomate. se amestecă pentru omogenizare, apoi se adaugă cartofii, puțin piper și se completează cu apă până sunt bine acoperite ingredientele. Se lasă la fiert până când scade bine preparatul, iar legumele și carnea sunt pătrunse.
Între timp, se formează compoziția pentru găluște amestecând ouăle cu puțină sare și piper, apoi adăugând treptat făină, până rezultă o compoziție omogenă. Se ia cu lingura din compoziție și se scufundă în sosul din oală.
Când găluștele se ridică la suprafață, iar legumele și carnea sunt fierte, se adaugă pasta de gulaș dulce și pasta de gulaș iute, dar și chimen după gust. Se mai lasă gulașul să mai fiarbă 10 minute, apoi se stinge focul și se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.